Een zwembad in de tuin, lijkt jou dat ook zo fijn? Waar er vroeger een simpele zinken teil gebruikt werd, zijn er nu eindeloos veel opties: opblaasbaden, een opzet zwembad, een ingebouwd zwembad, een zwembad met overkapping en ga zo maar verder. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn en wat de voor- en nadelen van de verschillende soorten zwembaden zijn? Lees dan snel even verder.
Als je kiest voor een zwembad in de tuin is het belangrijk om allereerst te kijken wat voor formaat zwembad er in jouw tuin zou passen en met hoeveel mensen je er gebruik van wilt maken. Misschien droom je wel van een groot inbouw zwembad zoals je ze op tv ziet, prachtig vormgegeven en misschien wel verwarmd. Helaas is dit niet voor iedereen en voor iedere tuin weggelegd. Gelukkig zijn er veel andere mogelijkheden waarvan je net zo veel plezier kunt hebben:
Opblaas zwembad
Het is misschien wel de bekendste optie voor een zwembad in de tuin: het opblaas zwembad. Ze zijn leuk, eenvoudig op te bergen als je ze niet nodig hebt en verkrijgbaar in allerlei formaten. Kleine opblaas baden voor kleine tuinen en kleine kinderen, grotere varianten voor grotere tuinen en een groter zwemgezelschap.
Als je kiest voor een opblaas zwembad is het belangrijk dat je deze op een horizontale en schone ondergrond zet. Om schade en lekkages te voorkomen is het aan te raden om een onderzeil of ondertapijt te gebruiken. Het nadeel van deze zwembaden is wel dat je op de meeste geen pomp aan kunt sluiten en de waterkwaliteit dus snel achteruit gaat.
Opzetzwembad
Wil je een meer duurzaam en steviger zwembad voor in de tuin dan een opblaasbad? Kies dan voor een opzetzwembad. Ze worden ook wel opbouwzwembaden genoemd en zijn voorzien van een sterke liner of zelfs een metalen wand. Super stevig dus, en de kans op lekkages is kleiner. Wil je geen blauw zwembadgeval in je tuin? Ze zijn er ook met hout of een leuke print.
Opzetzwembaden zijn er niet alleen in ronde vormen, ook vierkante en rechthoekige exemplaren zijn verkrijgbaar. Daarnaast is het ook bij dit zwembad belangrijk om het op een vlakke ondergrond te plaatsen. Kies bij gras voor een grondzeil, bij bestrating een ondertapijt. Nu hoef je alleen nog het frame in elkaar te zetten en de liner te bevestigen. Zo gepiept dus!
Zwembad met overkapping
Een open zwembad is makkelijk als je het maar even wilt gebruiken. Helaas is er wel een groot nadeel: blaadjes en andere viezigheid waaien gemakkelijk het water in en daarnaast is zwemmen bij regen en wind niet altijd prettig. Er is een oplossing: een zwembad met overkapping of koepel. En het zal je vast niet verbazen dat dit zwembad met ons Hollandse weer snel aan populariteit wint.
Behalve dat een overkapping super handig is bij het schoonhouden van het water en het schoonmaken en onderhoud veel makkelijker maakt, houdt het ook het water lekker op temperatuur. Super duurzaam dus! Er zijn verschillende modellen op de markt, bijvoorbeeld van het bekende merk Exit. Ze zijn er ook met leuke prints en zwembadtrap, wel zo handig.
Bubbelbad
Hou je meer van lekker bubbelen? Kies dan voor een bubbelbad. Er is tegenwoordig ruime keuze in opblaasbare bubbelbaden, ook wel een opblaasbare jacuzzi genoemd, ideaal voor in de tuin of zelfs op het balkon. Een opblaas bubbelbad is stevig, makkelijk te onderhouden en snel opgezet. Wat wil je nog meer? Zo kun je optimaal genieten van een relax momentje in je eigen tuin.
Wist je dat de meeste mensen die onze showtuin bezoeken en kwamen voor een klein zwembad met een bubbelbad naar huis gaan? Je hebt dan namelijk én een klein bad en het is nog in temperatuur instelbaar ook. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je jacuzzi, is het belangrijk om het filter regelmatig en goed te onderhouden. Voorkom dan ook dat het bubbelbadfilter grijs wordt, eigenlijk ben je dan al te laat.
Zo, nu heb je een mooi overzicht van wat de opties zijn voor een zwembad in jouw tuin. We hopen dat je deze blog interessant vond. Mochten er nog vragen zijn, wij helpen je graag. Veel zwemplezier!
Door: Zwembadenwebshop.nl