Tuinbeelden: een verrassend element in jouw tuin

Nu de goeie ouwe getrouwe zon er weer aankomt kunnen we binnenkort weer tot ’s avonds laat ontspannen en extra genieten van die momenten buiten. Tijd om onze tuin of terras weer tot een jaarlijkse oase van rust om te toveren. Wij zijn ervan overtuigd hoe een tuinbeeld jou hierbij kan helpen. Zo kan jij voor 100% zen gaan.


Beelden met een reden zorgt voor rust.

De uitstraling van jouw buitenplek is essentieel en zet de juiste toon voor jouw verblijf buiten, ook voor jouw gasten. Neem dus even de tijd om goed na te denken waar jouw tuinbeeld komt en vooral wat het voor jou van betekenis mag hebben. Als je bijvoorbeeld echt het accent wilt leggen op ‘relax’ en ‘zen’ kies dan voor Oosterse beelden met eventueel een Boeddha-link. Mag erover nagedacht worden? Zet een beeld van Venus of Milo in jouw tuin en imponeer jouw gasten met een woordje uitleg over de Griekse mythologie met een glas wijn in de hand. Classy you!

Inspiratietip: less is more.

Zorg voor een match tussen jouw selectie aan sculpturen zodat het lijkt alsof je een verhaal aan het vertellen bent. Zo kan je bijvoorbeeld een sierlijke betonnen tuinvaas perfect combineren met een betonnen engelenbeeld. Laat je niet verleiden om op te veel verschillende plaatsen in jouw tuin een beeld of een tierlantijn te zetten in verschillende stijlen. Zo komt het over alsof je niet goed weet wat je wilt en jouw groene oase kan dan als een chaotische plek overkomen. Lege ruimtes geven vorm aan jouw tuin of terras en leggen net het accent op wat er aanwezig is.


Organische look met dieren.

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om tuinbeelden in de vorm van huisdieren in jouw tuin te plaatsen. Dit kan voor een geweldig resultaat zorgen. Een honden tuinbeeld kan bijvoorbeeld een omgeving een vrolijke uitstraling geven. Ga je voor een Oosters getinte tuin met een sterke ‘boho-feel’? Dan kan je voor meer exotische dieren kiezen zoals een reuzenschildpad, okapi of salamanders. Een tuinkabouter zoals die van tuinkaboutershop.nl blijft ook altijd een klassieker. Ongeacht welke stijl jou het beste ligt, er is keuze genoeg.

Gezelligheid ’s avonds.

De extra accessoires die je reeds in jouw tuin hebt kunnen een mooie symbiose vormen met de beelden die je gekozen hebt. Combineer bijvoorbeeld een lichtsnoer met lampionnen met een betonnen siervaas of een koperen Boeddha beeld. Of verwerk jouw theelichtjes in een betonnen sierschaal die op tafel staat. Details die het allemaal extra aangenaam maken om een gezellige avond te hebben met jouw gezelschap.